Krämig polenta med kantarell- och timjansky

Det finns så många bra anledningar till att äta mer vegetariskt -– för hälsan, för miljön, för plånboken och inte minst – för att det är så himla gott!

4 dl vatten
4 dl havremjöl
125 g polentamjöl
20 g margarin
lite salt
en nypa svartpeppar

1,5 dl grönsaksbuljong
1,5 dl rött vin
1 krm timjan
2 msk maizena
salt och peppar

600 g kantareller alternativ skogschampinjoner, Karl-Johan eller liknande matsvamp
lite margarin
salt och svartpeppar
Garnityr: Persilja

Koka upp vatten och havremjölk. Häll i polenta precis när det kokar upp, rör om och ställ åt sidan i cirka 20 minuter.
Koka upp grönsaksbuljong och rött vin, till sätt timjan och låt reduceras till hälften. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Stek kantarellerna i margarin.
Återgå till polenta och värm den försiktig, rör ner margarin och smaka av med peppar och salt.
Lägg upp polenta, toppa med kantareller och ringla över timjansky. Garnera med persilja.

Recept Tobias Holmberg Foto Jens Sølvberg