Grön sesamwok med ingefära och risnudlar

Välj vegetariskt ikväll!

1-2 msk matolja
1 msk färsk ingefära
1 tsk färsk koriander
2 vitlöksklyftor
1 liten zucchini, halverad och skuren i tunna klyftor
75 g färsk vitkål, fint skuren
75 g sockerärtor
75 g gröna ärtor
4 vårlökar, fint strimlade
100 g babyspenat
1 tsk salt
1 tsk sesamolja
saften av två lime
1 msk rostade sesamfrön
Tillbehör: Risnudlar kokade enligt förpackningens anvisningar

Heta upp matolja i en wok- eller stekpanna. Tillsätt ingefära, koriander och vitlök, rör om i ett par sekunder. Lägg i zucchini och vitkål. Rör om hela tiden.
Häll i resterande grönsaker och woka i ytterligare någon minut. Smaka av med salt, sesamolja, limesaft och sesamfrön.
Servera direkt med risnudlar.

Recept Tobias Holmberg Foto Jens Sølvberg