Grekisk köttfärslimpa

Köttfärslimpa på grekiskt vis.

500 g blandfärs
4 msk kokt ris
1 tsk salt
peppar

Fyllning:
125 g fetaost
2 pressade vitlöksklyftor
125 g persilja
125 g dill
1 msk olja
grovmalen peppar

Rör samman alla ingredienser till färsen. Bred ut den på ett bakplåtspapper till en rektangulär platta, cirka 2 cm tjock. Strö över klippt dill och persilja och den pressade vitlöken. Skär fetaosten i små kuber och lägg dem i en sträng på längden mitt på färsen. Rulla ihop färsen som en rulltårta med hjälp av bakplåtspappret. Klappa till ändarna så att osten inte trillar ut. Pensla med olja och strö över grovmalen peppar. Låt stå i ugnen cirka en timme på 200 grader. Skiva och lägg ned i lunchlådor tillsammans med klyftpotatis. Ta med en tomat och gärna lite tzatziki i en separat burk.

Foto Colourbox