Glutenfri rabarberpaj

Bakat. På våren är rabarberpaj nästan ett måste. De första spröda stjälkarna har en utsökt len smak, men även senare på sommaren smakar det gott.

Ingredienser

3 st ägg
2.5 dl strösocker
2.5 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
150 g smör eller mjölkfritt margarin om du vill göra den mjölkfri
4 stjälkar ca 400g rabarber

Att strö över
1-2 msk strösocker
2-3 msk potatismjöl

Tillagning

Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa ihop sockret med äggvitorna med elvisp tills de tjocknar. Vispa ihop potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och det smälta smöret med äggulorna. Blanda ihop äggvitorna och äggulorna i en bunke. Häll smeten i en stor form som du har smort ordentligt. Skala rabarbern och skär i bitar. Strö över och tryck ner rabarberbitarna i smeten. Strö över socker och sikta över potatismjöl. Grädda mitt i ugnen i 170 grader i ungefär 20 minuter.

Du kan servera rabarberpajen med ljummen glass. Testa med Kjerstis rabarberkolasås för att förhöja rabarbersmaken.

Skriv ut

Foto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: