Glutenfri rabarberpaj

På våren är rabarberpaj nästan ett måste. De första spröda själkarna har en utsökt len smak, men även senare på sommaren smakar det gott med rababerpaj. Den här är glutenfri och kan göras mjölkfri.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2.5 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 150 g smör eller mjölkfritt margarin om du vill göra den mjölkfri
  • 4 stjälkar ca 400g rabarber

Att strö över

  • 1-2 msk strösocker
  • 2-3 msk potatismjöl

Gör så här:

Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa ihop sockret med äggvitorna med elvisp tills de tjocknar. Vispa ihop potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och det smälta smöret med äggulorna. Blanda ihop äggvitorna och äggulorna i en bunke. Häll smeten i en stor form som du har smort ordentligt. Skala rabarbern och skär i bitar. Strö över och tryck ner rabarberbitarna i smeten. Strö över socker och sikta över potatismjöl. Grädda mitt i ugnen i 170 grader i ungefär 20 minuter.

Du kan servera rabarberpajen ljummen glass. Testa med Kjerstis rabarberkolasås för att förhöja rabarbersmaken.

Foto Colourbox