Geléhallon

Med några få ingredienser kan du göra dina egna geléhallon.

1 dl äkta hallonsaft från passerade bär, cirka 150 g
0,75 dl vatten
2,5 dl strösocker
0,5 tsk citronsyra
1/2 flaska Certo fruktpektin
strösocker till garnering

Passera hallonen genom en sil så kärnorna kommer bort. Häll hallonsaft, vatten, socker och citronsyra i en stor kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan koka livligt en minut. Skumma.
Dra kastrullen åt sidan och rör ner fruktpektinet. Häll upp marmeladen i en form, cirka 20×15 cm. Låt marmeladen stå och stelna i ett dygn.
Stjälp upp marmeladen på florsockrat bakplåtspapper eller smörpapper så att undersidan får torka till. Strö över strösocker. Skär marmeladen i bitar. Rulla dem ytterligare i strösocker.

Foto Colourbox