Fylld squash

Den som odlar squash brukar bli rikligt belönad och behöva nya tillagningstips.

4 medelstora squash
1 gul lök
250 g kantareller eller annan svamp
150-200 g rökt skinka
1,5 msk mjölkfritt margarin
salt, peppar
2 dl riven ost (alt. majsmix, se nedan)

Skär av ett lock längs med squashen och gröp ur dem. Lägg dem på ett ugnsfast fat och förgrädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Hacka squashköttet, lök, svamp och skinka. Fräs lök och svamp i margarinet. Tillsätt squashen och låt allt puttra en stund tills vätskan kokat in. Lägg i skinkan och krydda med salt och peppar. Fördela fyllningen i skalen. Strö över osten. Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter. Servera eventuellt med grönsaksris och en sallad. I stället för ost kan du mixa majs tillsammans med salt, peppar, paprikapulver eller någon annan krydda.

Foto Colourbox