Fylld squash

Byt ut osten om du vill och mixa majs tillsammans med salt, peppar, paprikapulver eller någon annan krydda.

4 medelstora squash
1 gul lök
250 g kantareller
150-200 g rökt skinka
1 1/2 msk margarin
salt, peppar
2 dl riven ost (alt. majsmix. Mixa majs tillsammans med salt, peppar, paprikapulver eller någon annan krydda.)

Skär av ett lock längs med squashen och gröp ur dem. Lägg dem på ett ugnsfast fat och förgrädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Hacka squashköttet, lök, svamp och skinka. Fräs lök och svamp i margarinet. Tillsätt squashen och låt allt puttra en stund tills vätskan kokat in. Lägg i skinkan och krydda med salt och peppar. Fördela fyllningen i skalen. Strö över osten. Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med grönsaksris och en sallad.

Foto Colourbox