Filips favoriter

Godiskakor
(av snickerstyp)
1,5 dl Tahina (sesampasta)
1dl florsocker
1dl solrosfrön
3 tsk vanillinsocker
2 dl sirap
1 dl socker
1 l corn flakes (t ex urtekram)
200 g choklad (t ex Kung markattas mjölkfria )

Blanda Tahina, florsocker, grovt hackade solrosfrön och vanillinsocker i en skål. Smält socker och sirap, häll det sedan över Tahinablandningen. Rör ner corn flakes. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper och jämna till, ca 0,5 cm tjockt. Smält blockchokladen, pensla, bred eller ringla den över kakan.

Dammsugare
Mandelmassa:
1 dl havregryn
0,5 dl florsocker
0,5 dl strösocker
25 gr margarin
grön karamellfärg

Mal havregryn eller hacka fint med mixer/stavmixer. Blanda malda havregryn med övriga ingredienser väl. Låt vila, gärna i kylskåpet.

Fyllning:
1,5 dl havregryn
5 msk solrosfrön
1 tsk vanillinsocker
ca 2 msk socker
2 msk kakao
4 msk arrakessens (Saturnus)
20 g margarin

Blanda havregryn och solrosfrön, hacka grovt. Blanda noga med övriga ingredienser.
Ta nu fram mandelmassan och kavla till en 2-3 mm tjock platta. Eftersom detta kan vara lite kladdigt är ett tips att lägga mandelmassan på ett bakplåtspapper och lägga ett bakplåtspapper över och kavla på det övre pappret. Skär ut rutor cirka 4 x 7 cm.
Rulla fyllningen till en ”korv” som är cirka 1,5 cm i diameter, skär i 4 cm långa längder. Lägg en ”korv” på varje mandelmassakvadrat. Rulla ihop, rullarna kommer inte att gå helt ihop.

Garnering:
100 g choklad (kung markatta, mjölkfri)

Smält chokladen, doppa rullarnas kortsidor och den öppna sidan. Lägg att stelna med långa chokladsidan nedåt på ett bakplåtspapper.