Kokospannkakor

Att komma på roliga och varierade frukostar kan vara en utmaning om man är allergisk. Även om grunderna går att variera i det oändliga är det lätt att få idétorka och bara se begränsningarna. Här är ett frukostförslag, som också kan fungera som mellanmål.

1 dl glutenfritt mjöl
0,5 dl majsmjöl
1 tsk socker
1 tsk kanel
1 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
1,5 dl havremjölk
1 msk olja
1 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
2 tsk mjölkfritt margarin

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll i havremjölk, vatten och olja. Blanda tills smeten är jämn och låt den svälla en stund.
Värm en stekpanna. Smält smöret i stekpannan. Häll det smälta smöret i pannkakssmeten.
Stek pannkakorna gyllenbruna på medelhög värme och vänd dem med stekspade när översta sidan stelnat.
Servera med bär och/eller sirap.

Recept Susannah Elers Foto Colourbox