Endivesallad med rökt renkött

Endivesallad med rökt renkött

4 skivor rökt renkött
3 tsk riven pepparrot
3 msk creme fraiche (mjölkfri)
1 dm gurka
1 avocado
2 salladslökar
1 tsk pressad citron
salt
vitpeppar

Endivesallad
Skär av botten av endivsalladen så att bladen går att dela upp. Skölj och låt rinna av. Lägg upp bladen ett och ett. De minsta bladen kan användas i potatissalladen.
Blanda creme fraiche med pepparrot och citron, smaka av med salt och vitpeppar. Hacka renköttet i små bitar. Dela gurkan och kärna ur den, hacka sedan i små tärningar. Dela avocadon och tärna även den i små bitar. Skiva salladslöken tunt och hacka tvärs över med kniven ett par gånger. Blanda försiktigt ihop gurka, avocado och salladslök. Lägg lite av blandningen på varje salladsblad, strössla sedan med renkött och toppa med en liten klick av creme fraiche-blandningen.

Linda Svensson