After Eight med falsk marsipan

Gör om mintchokladen till en helt ny godis.

After Eight

Falsk marsipan:
3 dl havregryn
0,5 dl margarin (mjölk- och sojafritt)
0,5 dl florsocker

Häll havregrynen i hushållsmaskin, eller i en 2 L plastpåse och ta fram kavel.
Starta maskinen/rulla med brödkaveln över påsen, och arbeta i maskin/för hand tills grynen pulveriseras.
Tillsätt margarin och florsocker, arbeta samman allt i maskinen/i plastpåsen, till en slät massa.
Packa in massan i plastfolie/låt den ligga kvar i plastpåsen.
Lägg i kylen minst 1 timme, så att den stelnar.

Smält After Eight i vattenbad, rulla ihop små bollar av den falska marsipan.
När chokladen är smält, rör om så att även pepparmyntan blandas i chokladen ordentligt.
Lägg en boll i chokladen och arbeta snabbt, då marsipanen smälter något,
Ta upp bollen med sked och för över den till knäckformen.
Stelnar ganska snabbt.

 

Text Recept Anci Hamrén