Egen pasta

Det är lätt att få tag på glutenfri pasta nu för tiden, det finns att köpa både på apoteket och i de flesta vanliga livsmedelsaffärer. Tyvärr är den ofta dubbelt så dyr som den vanliga. En variant kan vara att ibland göra sin egen pasta.

4 dl fin mjölmix alt naturligt fri utan mjölk
0,5 dl olja med neutral smak
1 ägg
1 dl vatten
1 msk pofiber
1 krm salt

Blanda ihop alla ingredienser till en deg men spara 0,5 dl mjölmix till utbakningen. Kavla ut tunt och sporra ut centimeter breda band, eller använd pastamaskin där du kan göra allt från spagetti till lasagneplattor. Låt pastan torka i ca 6 timmar. Koka i lätt saltat vatten i 5 minuter.

Sätt färg på pastan
Röd: tillsätt 2 msk tomatpuré eller 0,5 dl kokta och rivna rödbetor till degen.
Grön: tillsätt 0,5 dl hackad spenat.
Man också tillsätta karamellfärg i degen. Det behövs bara 2-3 droppar beroende på hur stark färg man vill ha.

Foto Colourbox