Efterrättsnäste av choklad

I chokladboet kan du lägga till exempel godisägg eller physalis som får föreställa små fågelägg.

choklad (den du tål, till exempel Jacquot Vegan Choklad)
någon form av Corn Flakes eller puffat ris
som ägg använd exempelvis:
godis i äggform
physalis
blåbär

Hacka upp chokladen i mindre bitar. Smält chokladen i vattenbad, i mikro eller i en kastrull på medium värme under omrörning.
Om du vill temperera chokladen: Smält 1/3 av chokladen i ett vattenbad. Finhacka resten av chokladen. Häll ner i den smälta chokladen och rör om. Låt chokladen svalna till cirka 28 grader. Nu är chokladen tempererad, stelnar den går det bra att värma upp den igen.
Blanda chokladen med flingorna och lägg på bakplåtspapper eller i en form. Det går bra att använda en muffinsform och tryck ner i mitten av blandningen så att det blir som ett bo. Placera ut valfria ”ägg” i mitten och låt svalna.
TIPS: För att få loss bona ur muffinsformen, värm formen lite undertill så lossnar de lätt.
Vill du inte använda godisägg ta något annat äggliknande, exempelvis physalis eller blåbär, som ägg.

Text Recept Linda Svensson Foto Jens Sølvberg