EFTERLYSNING!

HUR MÅNGA GÅNGER har jag behövt stoppa folk från att ge min unge laktosfri mjölk? Hon är allergisk mot komjölksprotein och äter dessutom veganskt, kom igen!

Hej, igen!

HUR MÅNGA GÅNGER har jag fått säga till släkten att NEJ! Det räcker inte att du dammsög hemma i morse! Vi kan inte komma hem till er där det bott hund dom senaste trettio åren ändå, och NEJ, det är inte för att vi VILL KRÅNGLA!!!
Nån som känner igen?
Jag är så himla nyfiken på hur du, som är allergiker och läser detta, bemötts just på grund av din allergi. Jag vill ha anekdoter, små historier och gamla minnen. Kanske utspelar det sig på en restaurang, på släktträff, hos vänner eller till och med hemma? Har folk suckat, inte fattat alls, himlat med ögonen, skällt, insinuerat att du ljuger? Har du fått andnöd av maten trots att dom LOVADE att den skulle vara äggfri? Har du efter en lång utläggning på telefon med hotellet ändå fått ett rökrum?
Jag vill höra det värsta, dråpligaste, mest udda du (eller nån du känner) upplevt. Kort, långt, gammalt eller nytt, allt välkomnas.

Kommentarsfunktionen har inte kommit igång här än, men mejla istället supergärna till allergia@astmaoallergiforbundet.se, så vidarebefordrar dom och sen publicerar jag dom bästa historierna här i bloggen lite längre fram. Du kan vara anonym, såklart!

PS: Snart gör jag en ny efterlysning, men då ska det handla om alla dom där gångerna när folk varit gulliga, hjälpsamma och mysiga. Men först: det roligt, störigt, irriterande och jobbiga!