Dubbelmarinerad fläskfilé

God fläskfilé som dubbelmarineras med örtkryddor, vitlök, citron och kapris

Dubbelmarinerad fläskfilé
1 fläskfilé
1 msk italiensk salladskrydda
krasse

Marinad
0,5 dl olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk torkad timjan
1 msk torkad basilika
1 tsk citron
1 msk kapris
1 krm salt
1 krm peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Finputsa fläskfilén och rulla den i italiensk salladskrydda. Stick in en köttermometer i köttets tjockaste del. Lägg i en ugnsfastform i ugnen cirka 40 minuter till en innertemperatur på 65 grader. Gör marinaden under tiden som köttet svalnar.
Blanda alla ingredienserna till marinaden. När köttet svalnat skär upp i skivor cirka en centimeter tjocka. Lägg i en skål och häll över marinaden. Låt stå över natten i kyl.
När det är dags att äta, toppa fläskfilén med lite nyklippt krasse.

Text Linda Svensson