Chokladrutor med apelsin

Chokladrutor med glasyr och syltade apelsinskal som garnering.

50 g smält mjölkfritt margarin
3 dl Semper Finmix
2 dl socker
2 dl havredryck eller vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
eventuellt rivet skal från en apelsin

Glasyr:
100 g smält mjölkfritt margarin
3 dl florsocker
4 msk kaffe (efter smak, ta annars havredryck)
2 msk vaniljsocker
2 tsk kakao
syltade apelsinskal eller riven kokos

Blanda mjölet med bakpulvret. Smält margarinet och håll i havredrycken eller vattnet. Blanda de torra ingredienserna och rör samman till en smet med margarinet och havredrycken. Häll allt i en liten ugnspanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.
Gör glasyren på spisen, smält margarinet och blanda i övriga ingredienser. När kakan svalnat lite häll på glasyren.
Strö över syltade apelsinskal. Eller byt ut apelsinskal mot riven kokos.

Text Linda Svensson Foto Jens Sølvberg