Chokladmousse

Vispat spad från kikärtor beter sig precis som äggvita och gör moussen fluffig.

Vätskan från en konservburk med kikärtor
150 gram mörk choklad av god kvalitet (ev mjölkfri)
2 msk florsocker

Smält chokladen över vattenbad eller i mikron (men var försiktig så att den inte bränns). Låt svalna.
Vispa kikärtsspadet med en elvisp tills det är fluffigt och toppigt. Det tar några minuter, precis som det gör med äggvita.
När kikärtsspadet blivit en vit fluffig smet är det dags att vispa i sockret. Vispa ungefär 30 sekunder till, efter att du blandat i sockret. Vänd nu försiktigt ner den smälta chokladen, lite i taget. Det är viktigt att den svalnat helt innan du blandar ner den i smeten. Rör om så lite som möjligt när du blandat i chokladen, men se till att chokladen är ordentligt utblandad i smeten.
Lägg upp i portionsskålar och ställ svalt några timmar för att stelna.

Foto Jens Sølvberg