Choklad- och hallonbollar

Choklad och hallon är en utsökt smakkombination. Prova – de smälter i munnen.

1 dl frusna hallon
100 g mjölkfri choklad
50 g mjölkfritt margarin

Låt cirka 1 dl frusna hallon tina, och passera dem genom en sil så du blir av med alla kärnor. Gillar du att tugga på något är det gott att lämna kvar kärnorna också. Smält margarin och choklad över låg värme och blanda i de passerade hallonen. Låt stelna och skär i fyrkanter eller rulla till kulor med kakaopuder runt. Jag använde 1 dl upptinade hallon, utan att passera dem, mosade ner dem i kastrullen med den smälta chokladen och smöret. Hällde upp smeten i en isbitsform i silicon och stoppade in i frysen en stund så att det stelnade. Piffade sedan hälften med kakao och guldpulver och hälften med hallonpulver. De blev mjuka i konsistensen och bara smälte i munnen.

För mer vuxensmak, tillsätt 1 msk rom/cognac/whisky.

Recept Linda Svensson Foto Jens Sølvberg