Camillas muffins

Vill du kan du även blanda ner frysta bär i muffinsen.

4 dl quinoamjöl
2 msk potatismjöl
2 dl strösocker
(alt. kokos- eller råsocker)
1 tsk vanillinsocker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl sojamjölk
2 msk vinäger
0,75 dl rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda sojamjölken med vinägern i en skål. Den kommer att tjockna och bli lite grumlig. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt den ystade sojamjölken och oljan och vispa ihop till en jämn smet.
Fyll formarna till tre fjärdedelar, en muffinsplåt är verkligen att rekommendera så att de inte flyter ut. Grädda i mitten av ugnen, 20-–25 minuter beroende på storlek. Känn med en sticka, är den torr så är de klara.
Det går även att blanda ner 3 dl frysta bär i muffinsen och då kan man tillsätta 0,5 dl extra socker.

Text Camilla Söderström Foto Colourbox