Bounty

Chokladlena kokoskulor passar bra till julbordet.

150 g mjölkfritt margarin
150 g strösocker
2,5 dl havregrädde
240 g kokosflingor
250 g mjölkfri mörk choklad

Blanda havregrädde och socker i en kastrull. Lägg i margarinet skuret i bitar. Värm blandningen under omrörning på svag värme tills margarinet och sockret smält och blandat sig med havregrädden.

Häll i kokosen i kastrullen. Blanda till en jämn smet, och låt den svälla cirka tio minuter. Antingen kan du nu låta kokosblandningen stelna till i kylen några timmar eller över natten, för att sedan forma bollar av den, eller så kan du hälla smeten i en plastfolieklädd form om du vill skära rutor av den när den stelnat.

Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa kokosbollarna i den smälta chokladen och lägg att stelna på ett baklåtspapper. Det enklaste är att doppa bollarna en eller två i taget i en skål med den smälta chokladen, och sedan lyfta upp dem med hjälp av två gafflar. Om du skurit rutor och de inte håller ihop kan du istället separera dem på ett bakplåtspapper och hälla choklad över dem. Dekorera med flingsalt eller kokos efter tycke och smak. Förvaras i kylskåp.