Baka en paj i höst

Banan & kokospaj
125 g mjölkfritt margarin
3 dl majsmjöl
3 msk socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3-4 mogna bananer
1,5 dl vit sirap
2-3 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl Oatly iMat

Kokostäcke:
75 g mjölkfritt margarin
1,25 dl farinsocker
1 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 dl kokosflingor

Hacka ihop pajdegen bestående av margarin, majsmjöl, socker och bakpulver. Klä en pajform med degen. Låt pajskalet vila kallt i cirka 15 minuter. Nagga pajbottnen med en gaffel.
Mosa bananerna i en skål. Blanda med sirap, iMat, vaniljsocker och potatismjöl. Bred ut över pajbottnen. Grädda i mitten av ugnen vid 225 grader i cirka 20 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Smält margarinet till kokostäcket i en kastrull. Tillsätt farinsockret. Blanda potatismjöl, bakpulver och kokosflingor och rör ner det i margarinblandningen. Fördela kokosblandningen jämnt över hela pajfyllningen. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter, tills kokostäcket fått färg.

Svamppaj
2,5 dl lågprotein mix
125 g mjölkfrit margarin
0,5 krm salt
2 msk vatten

Fyllning:
200 g svamp
majsolja
1-2 lökar
200 g hel bladspenat eller persilja eller lätt kokta grönsaker

Fördela margarinet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Sätt till salt och vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i två timmar. Kavla ut degen till en botten som är något större än formen. Rulla ut en bit deg till en smal rulle och lägg den runt kanten på formen. Pricka degen med gaffel.
Stek svampen i lite olja. Låt svalna och lägg i pajformen tillsammans med de övriga ingredienserna. Grädda i 225 grader cirka 20 minuter.

Smulpaj
2 dl lågprotein mix
1 msk socker
100 g mjölkfritt margarin
4 äpplen

Blanda mix och socker i en skål. Fördela margarinet i mixen med fingertopparna eller med en gaffel till en grynig massa. Skär äpplena i skivor och lägg dem i en ugnssäker form och strö eventuellt socker och kanel över. Fördela degen över och grädda i 225 grader cirka 20 minuter.