Auberginedipp

Mumsig auberginedipp som går att göra mild eller lite starkare, helt efter tycke och smak.

1 stor aubergine
3 vitlöksklyftor
1 msk citronsaft till pensling av auberginerna
3 msk citronsaft
0,5 dl tahini
lite stänk med tabasco
liten gnutta chilipulver eller paprikapulver
färsk persilja och basilikablad
salt och svartpeppar

Dela auberginen i två delar på längden, pensla med lite citronsaft. Lägg snittytan
nedåt på en form, sätt in i ugnen, 240 grader och stek i ca 30 minuter tills
köttet är mjukt.
Gröp ur aubergineköttet från skalet och lägg alla ingredienser i
matberedaren och mixa till en slät puré. Späd med vatten om purén blir för
hård. Dekorera med persilja
Man kan också ta hälften aubergine och hälften squash. Då steker man
squashen mjuk först.

Foto Colourbox