Ät rätt och må bra

Vad är skillnaden mellan mjölkproteinallergi och laktosintolerans? Var finns mjölkproteinet? Kan man äta andra baljväxter om man är sojaproteinallergiker? Hur lagar man mat utan mjölk- och sojaprotein?

I den nya skriften Att inte tåla laktos, mjölkprotein och sojaprotein finns svaren. Den vänder sig till den som nyligen fått sin diagnos eller har någon i sin närhet som fått det. Läsaren får veta vad man bör veta för att äta rätt och må bra.
Skriften ger också konkreta råd om förhållningssätt när man äter ute eller borta. Personliga intervjuer belyser hur det är att leva med matöverkänslighet och ett uppslag vänder sig till unga. Här finns också rikligt med utbytestabeller, faktarutor om livsmedel samt råd och recept. För textinnehållet står Svenska Celiakiförbundet.

Att inte tåla laktos, mjölkprotein och sojaprotein, Gothia förlag, 115 kronor exklusive moms, 48 sidor.

Senaste artiklarna