Äpple- och sellerisky

Smått & Gott. Fruktig sky som passar bra till fläskkött.

Ingredienser

4 dl osötad äppeljuice
2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
100 g rotselleri, skalad och i mindre bitar
ca 3 tsk arrowrot, maizena eller potatismjöl, enligt förpackningens anvisningar
2 msk finhackad gräslök

Tillagning

Koka upp äpplejuice och vatten, tillsätt buljongtärningarna och låt dem lösas upp under viss omrörning. Koka rotsellerin mjuk i äppelbuljongen, spara buljongen och lägg sellerin i en skål och kör till en puré med hjälp av en stavmixer. Häll tillbaka purén i buljongen och rör om. Rör ut arrowrot, maizena eller potatismjöl i kallt vatten och red av såsen. Avsluta med att röra ner gräslök. Passar utmärkt till fläskkött.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: