Annikas tacopanna

Tacopanna är en rätt som både är god och som går snabbt att tillaga. Om man vill kan man variera tillbehören med sina favoriter.

500 g köttfärs
4 dl creme fraiche
(eller 3 dl gräddfil blandat med Philadelphia mjukost eller majonnäs)
1 påse Tacomix
(eller spiskummin, chilipeppar och paprikapulver efter smak, börja med lite och öka på)
1 rödlök
4 tomater
salt och peppar
några dl riven ost

Tillbehör:
råa grönsaker i bitar eller sallad
majs- eller tortillachips
tortillabröd
inlagda pfepferoni

Fräs köttfärsen i margarin eller olja. Krydda med den färdig kryddblandningen tacomix eller med spiskummin, chilipeppar och lite paprika. Bred ut creme fraichen eller gräddfilsblandningen i botten på en ugnsfast form. Lägg på köttfärsen och strö över hackade tomater, lök och ost. In i ugnen på 200 grader tills osten smält och allt är varmt.
”Dippa” med majschips eller tortillas skurna i bitar.

Foto Colourbox